Sportyplanner valmennusalusta valmentajille, personal trainereille ja kuntosaliyrittäjille

Kuntosali Well Gym

Sportyplanner

Luo yksilölliset harjoitusohjelmat, ravinto-ohjelmat, laadukkaat valmennukset ja verkkokurssit.

Sportyplanner valmennusalusta valmentajille, personal trainereille ja kuntosaliyrittäjille

syys 22, 2023Blogi

Rakenna vahva valmennussuhde Sportyplanner valmennusalustan avulla

Terveys ja kuntoilu on nykypäivänä ihmisten yksi tärkeimpiä prioriteetteja ja se näkyy myös digitaalisessa valmennus toiminnassa. Menestyäkseen tällä kilpaillulla toimialalla on välttämätöntä tarjota asiakkaille moderneja ja innovatiivisia ratkaisuja muuttuviin tarpeisiin.
Tässä artikkelissa kerromme kuinka henkilökohtaiset valmentajat, kuntosaliyrittäjät ja urheiluvalmentajat voivat hyödyntää Sportyplanneria parantaakseen palvelujaan ja tehostaakseen liiketoimintaansa. 

Laadukkaaseen valmennustoimintaan kuuluu riittävä tuki asiakkaan omatoimiseen harjoitteluun. Valmennustoiminta on harvoin pelkästään kasvokkain tapahtuvaa ohjausta. Yksi merkittävin syy tähän on se, että valmennuspakettien hinta nousisi korkeaksi, jos jokainen ohjaus vaatisi valmentajan läsnäoloa. Etenkin jos asiakkaina ovat elintapojen muutoksiin tähtäävät, kuntosaliharjoittelua tai muuta säännöllistä liikuntaa aloittavat ihmiset. Tavoitteena on, että asiakkaat saavat varmuutta harjoitteluun sinun tukesi avulla ja pystyvät vähitellen itsenäiseen työskentelyyn. Tällöin sinun tulee miettiä, miten sinä koostat heille harjoitusohjelmat, miten jaat ne asiakkaalle ja miten seuraat asiakkaan harjoittelua ja miten ylläpidät yhteyttä asiakkaaseen.

Mikä on Sportyplanner valmennusalusta

Sportyplanner valmennusalusta on liikunnan ja kuntoutuksen korkeakoulutettujen ammattilaisten kehittämä ohjelmisto monipuolisiin valmennuksen ja ohjauksen tarpeisiin yksilö- ja ryhmä asiakkaille. Se tarjoaa sinulle alustan yksilöllisten harjoitusohjelmien suunnitteluun, valmennusten ohjelmointiin, asiakashallintaan, suoritusten seurantaan, ravitsemusohjaukseen, lomakkeiden ja tiedostojen jakamiseen sekä kommunikointiin. Käytössäsi on laaja liikekirjasto liikuntaan ja kuntouttavaan harjoitteluun. Voit myös tuottaa täysin vapaasti omaa sisältöä valmennustesi tarpeisiin (videoita, kuvia ja tekstiä) ja jakaa niitä asiakkaillesi. Asiakkaillasi on käytössä Sportyplanner applikaatio.

Lisäksi Sportyplannerissa voi seurata asiakkaan kokonaisvaltaista liikunta-aktiivisuutta, unta ja painoa ja kuvallista ruokapäiväkirjaa. 

Ammattilaisen valmennusohjelmisto – web-sovellus

Ammattilaisen käytössä on Sportyplanner web-sovellus monipuolisilla valmennusta, asiakashallintaa ja yhteydenpitoa tukevilla toiminnallisuuksilla. Web-sovellus skaalautuu näytön koon mukaan ja toimii helposti niin tietokoneella, tabletilla kuin puhelimella. Luo itsellesi applikaatiokuvake omaan puhelimeesi ja kirjaudut jatkossa tilillesi suoraan kuvakkeesta. 

Asiakkaan kutsuminen valmennussuhteeseen

Ammattilaisen tulee kutsua asiakas valmennussuhteeseen ja asiakkaan hyväksyä valmennuskutsu, jotta yhteydenpito ja seuranta valmentajan ja asiakkaan välillä on mahdollista.

Lisää uusi asiakas –Sportyplanner hyvinvointisovellus

Kun luot asiakkaallesi ensimmäisen ohjelman ja jaat sen hänelle, asiakaskutsu lähtee samalla. Tällöin erillistä asiakaskutsua ei tarvitse tehdä. 

Kun asiakas lataa Sportyplanner applikaation, hän hyväksyy valmennuskutsusi ja jakamasi ohjelma on heti hänen käytettävissä. 

Jaa ohjelma asiakkaalle tai ryhmälle –Sportyplanner hyvinvointisovellus

Asiakkaan applikaatio

Asiakkaan käytössä on Sportyplanner iOS ja Android mobiilisovellukset, jotka ovat aina asiakkaalle maksuttomia. Kun asetat tilillesi oman logon, se näkyy asiakkaan mobiilisovelluksen yläosassa.

Voit itse määrittää Sportylannerin hinnan omiin valmennuspaketteihin. Sportyplanner tuottaa asiakkaallesi selkeää lisäarvoa, kun hän voi tukeutua videoituihin harjoitusohjelmiin ja merkitä myös oman harjoittelun edistymistä. Siksi digitaaliselle tuelle kannattaa laskea tietty arvo ja huomioida valmennusten hinnoittelussa. 

Sitouta asiakkaasi säännölliseen harjoitteluun – Hanki pitkäaikaisia asiakassuhteita

Sportyplanner tarjoaa käyttäjäystävällisen käyttöliittymän, jonka avulla sinä valmentajana voit olla vuorovaikutuksessa asiakkaidesi kanssa helposti ja vaivattomasti. Luo ja muokkaa harjoitusohjelmia ja valmennussisältöä, aseta yhdessä asiakkaasi kanssa tavoitteita viikkokohtaiseen harjoitteluun ja lähetä reaaliaikaisia päivityksiä varmistaaksesi, että asiakkaasi pysyvät sitoutuneina ja motivoituneina. Asiakkaat voivat käyttää harjoitussuunnitelmiaan ja seurata edistymistään kätevästi Sportyplanner mobiili applikaation kautta, mikä edistää harjoitteluun sitoutumista ja tavoitteiden saavuttamista. 

Itsearviointi

Monipuoliset tulovirrat

Sportyplannerin avulla personal trainerit ja valmentajat voivat laajentaa liiketoimintaansa fyysisten paikkojen ulkopuolelle. Tarjoamalla digitaalisia harjoitus- ja valmennusohjelmia voit tavoittaa laajemman asiakaskunnan ja ansaita lisätuloja pitkäjänteisesti. Asiakkaat, joilla ei ole pääsyä kuntosaleille tai valmennuspalveluihin henkilökohtaisesti, voivat hyötyä asiantuntemuksestasi etänä. Voit hyödyntää vapaasti Sportyplannerin valmista liikekuvastoa, jossa liikkeet on jaoteltu kunto-ominaisuuksien mukaisesti voiman, nopeuden, liikkuvuuden ja kestävyyden kehittämiseen. Lisäksi käytössäsi on myös kuntouttavat harjoitteet, joiden avulla pystyt palvelemaan asiakkaitasi myös silloin, kun varsinainen tavoitteellinen harjoittelu ei esimerkiksi loukkaantumisen takia ole mahdollista.

  Sportyplanner sisältö ja toiminnallisuudet

  Käytä Sportyplanneria räätälöidäksesi harjoitussuunnitelmat, valmennukset ja ravitsemusohjeet kunkin asiakkaan erityistarpeiden ja tavoitteiden mukaan. Personointi on asiakastytyväisyyden ja menestyksen avaintekijä. Toisaalta voit helposti tarjota samaa valmennusta suurelle joukolle käyttäjiä, jotka hakevat samanlaisia tuloksia harjoittelultaan.

  Brändinäkyvyys – Oma logo

  Määritä asetukset-sivulla tilillesi oman yrityksesi logo. Logo on näkyvillä asiakkaan applikaatiossa (ja websovelluksessa, jos asiakas käyttää sitä). Näin tuottamasi palvelu on henkilökohtaisempaa ja siihen sitoudutaan paremmin.

  Laadukas ja monipuolinen liikekuvasto

  Hyödynnä valmennuksissasi laajaa valmista liikekuvastoa, joka on liikuntatieteen korkeakoulutettujen ammattilaisten ja kuntoutuksen asiantuntijoiden suunnittelema. Kuvasto koostuu kunto-ominaisuuksien mukaisesti voimaa, nopeutta, liikkuvuutta ja kestävyyttä kehittävistä treeniliikkeistä, sekä kuntouttavista liikkeistä, jotka on jaoteltu  liikkuvutta, hallintaa ja voimaa vaativiin sekä neurodynamiisiin liikkeisiin.

  Planner liikekuvasto valinnat.

  Liikekortti

  Kaikista Sportyplanner liikkeistä on liikekuvat, anatomiakuva, liikevideo ja suoritusohjeet tekstinä.

  Tekstejä voi vapaasti muokata tai halutessaan korvata ne kokonaan omilla teksteillä.

  Liikekortti 2 Sportyplanner hyvinvointisovellus

  Oma mediakuvasto

  Koosta oma mediakuvasto tallentamalla omia kuvia ja videoita sekä kirjoittamalla niille tarvittaessa myös tekstiohjeet. Itse tuottamalla kuva- ja videomateriaalilla tarjoat asiakkaillesi yksilöityä ja personoitua palvelua. Kun kuvaat videot puhelimellasi, sinun on helppo siirtää ne puhelimen muistista Sportyplanneriin.

  Jos sinulla on käytössäsi oma Youtube tai Vimeo kanava, voit linkittää sieltä videoita luomiisi sisältöihin. Avaa Omat liikkeet, luo uusi liike ja liitä siihen Youtube/Vimeo-linkki:

  Lisää Youtube linkki_Sportyplanner hyvinvointisovellus

  Muistathan pitää huolen että sinulla on käyttöoikeus kaikkeen kuva- ja videomateriaaliin, jota tallennat Sportyplanneriin ja hyödynnät valmennuksissasi.

  Tavoitteellisempaa harjoittelua treenipäiväkirjan avulla

  Kannusta asiakkaitasi kirjaamaan säännöllisesti edistymisensä Sportyplanneriin. Ammattilaisen Sportyplanneriin ohjelmoima treenien harjoittelu tieto – sarjat, toistot ja kuorma arvot – ohjaa asiakasta etenemään harjoittelussa.

  Asiakas voi pitää Sportyplannerin applikaatiossa sarjakohtaista treenipäiväkirjaa. Asiakas tallentaa liikkeen sarjakohtaiset arvot (toistot, kuorma, palautusaika, huomiot sarjasta) ja tieto tallentuu reaaliaikaisesti palvelimelle. Sportyplanner näyttää liikekohtaisen kokonaisvolyymin (toistot*kuorma) kiloina ja toistoina (liikkeen kokonaistoistomäärä). Asiakas voi seurata helposti treenipäiväkirjaa kunkin liikkeen osalta myös graafin avulla: Visuaalinen näkymä kertoo asiakkaalle heti, säilyykö harjoittelu nousujohteisena ja milloin olisi hyvä pitää kevyempi harjoituskerta. Kaikki asiakkaan tallentamat tiedot ovat ammattilaisen katsottavissa ja auttavat tekemään tietoon perustuvia päätöksiä asiakkaan harjoittelun optimoimiseksi. 

  Sportyplanner applikaatio Liikkeen graafi

  Asiakashallinta

  Löydät kaikki asiakkaasi helposti aakkosellisesta hakemistosta. Hae ja avaa haluamasi asiakas. Voit valita asiakasnäkymästä, mitä haluat tarkastella tai mitä materiaalia hänelle haluat jakaa (ohjelmat, yksittäiset tehtävät kalenterissa, dokumentit, lomakkeet).

  Asiakasnäkymä Sportyplanner hyvinvointisovellus

  Sportyplannerin avulla valmennat helposti myös ryhmiä. Luo uusi ryhmä ja asiakkaat liittyvät ryhmään tunnistetiedon avulla:

  Luo uusi ryhmä Sportyplanner hyvinvointisovellus
  Liity ryhmään applikaatiossa 1_Sportyplanner hyvinvointisovellus
  Liity ryhmään applikaatiossa 2_Sportyplanner hyvinvointisovellus

  Voit jakaa ryhmälle ohjelmia ja muuta sisältöä tukemaan ryhmän jäsenten valmennusta. Voit myös avata ryhmän alta haluamasi asiakkaan ja tarvittaessa myös räätälöidä hänelle yksilöllisempiä harjoitusohjelmia. 

  Harjoitusohjelmien ja valmennusten suunnittelu

  Sportyplannerissa on mahdollista luoda ohjelmia usealla eri tavalla:
  Voit luoda toistoihin ja aikaan perustuvia treenejä ja koostaa niistä kokonaisia harjoitusohjelmia. Harjoitusohjelmasta voi laatia kausisuunnitelman, jolloin voit räätälöidä tarkemmin viikkokohtaisen progression valitsemillesi liikkeille. 

  Osioiden lisääminen ja valmiit osiot

  Samaan ohjelmaan on mahdollista luoda useita osioita, nimetä ne vapaasti sekä antaa osioita kuvaavat kuvat. Voit esimerkiksi luoda kolmijakoisen kuntosaliohjelman ja tämän lisäksi huoltavan harjoituksen. Kuntosaliohjelman kukin treeni on toistoihin perutustuva treeni ja huoltavan treenin voit luoda aikaan perustuvaksi treeniksi. Luot siis yhteensä neljä erillistä osiota. Nimeä osiot, laadi kullekin osiolle liikkeet ja sarjakohtaiset ohjeet, tallenna ohjelma ja jaa se sitten asiakkaalle.

  Toistoihin perustuva treeni

  Nimensä mukaisesti määrität kullekin liikkeelle sarjat, toistomäärät, kuormat ja palautusajat. Lisäksi voit kirjoittaa huomioita-kenttään esimerkiksi suoritustemmon (esimerkiksi alaslaskuvaihe kolmeen laskien ja työntövaihe yhteen laskien).

  Toistoihin perustuva treeni_Sportyplanner hyvinvointisovellus

  Aikaan perustuva treeni

  Voit myös luoda aikaan perustuvia treenejä, jolloin luot Plannerissa yksittäisistä liikkeistä kokonaisia ohjattuja treenejä ja treeni etenee määrittämäsi ajan mukaan. Tällöin määrität sarjojen ja toistojen sijaan kullekin liikkeelle työajan ja siirtymäajan seuraavaan liikkeeseen. Lisäksi voit kirjata seikkaperäiset ohjeet eli miten asiakas liikkeen tekee. Tämä ohjeteksti näkyy videolla siirtymäajan aikana.  Asiakas käynnistää treenin ja harjoittelee ohjatusti laatimasi ohjeistuksen mukaisesti. 

  Kausisuunnitelma

  Sportyplannerissa on helppo laatia myös kausisuunnitelmia, jolloin voit määrittää liikekohtaiset progressiot viikkokohtaisesti. Luot ensin ohjelman. Tallennuksen jälkeen laadit siitä kausisuunnitelman. Määrität aloituspäivämäärän ja kuinka monta viikkoa asiakas kyseistä kautta harjoittelee. Tämän jälkeen viet treenit asiakkaan viikkokalenteriin

  Sportyplanner viikkotaulukko

  ja lopuksi määrität kullekin liikkelle viikkokohtaisen progression (sarjat, toistot, kuorma, palautusarvot).

  Sportyplanner liikkeen ohjelmointi

  Kalenteri

  Ohjelmoituasi harjoitusohjelman tai valmennuksen eri viikoille ja viikonpäiville, harjoitusohjelmat tulevat näkyviin asiakkaan kalenteriin punaisina palloina (suorittamattomina merkintöinä). Klikkaamalla päivää (punaista palloa) asiakas saa ohjelman auki ja voi tehdä siihen merkintöjä. Suoritettuaan päivän treenin tai tehtävän, asiakas kuittaa sen suoritetuksi. Treenin kuittaamisen yhteyteen hän voi kirjata omia muistiinpanoja, merkitä fiiliksen viisiportaisen asteikon mukaan ja ottaa kuvan suorituksesta. Näet asiakkaan tekemät treenit ja tehtävät kalenterissa vihreällä värillä. Tekemättömät treenit ja tehtävät vastaavasti punaisella värillä.

  Sportyplanner hyvinvointisovellus asiakkaan kalenteri

  Viestintä

  Keskitä asiakaskohtainen viestintä Sportyplanneriin. Ei enää tarvetta Whatsappiin tai vastaavaan viestikanavaan. Vähennät jatkuvaa vastaamisen tarvetta ja ylimääräistä sirpaleisuutta viestintään liittyen. Avaa haluamasi asiakas, valitse Viestit ja chattaa asiakkaan kanssa myös reaaliaikaisesti. Saat aina sähköpostiisi tiedon, kun asiakas on lähettänyt sinulle viestin.
  Voit lähettää viestejä myös ryhmälle ja keskustella yksittäisten ryhmäläisten kanssa yksityisesti.

  Asiakas viestit Sportyplanner hyvinvointikalenteri

  Lomakkeet

  Luot Sportyplannerilla helposti erilaisia lomakkeita kuten esitietokyselyn, kartoituksen asiakkaan ruokavaliotottumuksista, tyytyväisyyskyselyn valmennuksestasi ym.

  Voit määrittää kullekin kysymykselle eri vastaustavan: Vapaa teksti, monivalinta, valintaruudut tai arvo (kpl, pituus, paino, aika).

  Lomakkeet Sportyplanner hyvinvointisovellus

  Dokumentit

  Jos sinulla on käytössä Gmail, Office tai vastaava alusta, voit luoda niillä erilaisia tiedostoja (Word, Excel, Powerpoint ym.). Anna laatimaasi tiedostoon katseluoikeus ja liitä tämä linkki asiakkaalle tai ryhmän jäsenille Dokumentit-sivulle. 

  Dokumentit Sportyplanner hyvinvointikalenteri

  Ruokavalio

  Hallinnoi asiakkaittesi ravinto-ohjelmia ja lähetä ne suoraan asiakkaan Sportyplanner aplikaatioon. Voit hyödyntää Sportyplannerin valmiita ruokavalioita ja luoda omia ruokavalio-ohjeita asiakkaiden tarpeisiin. 

  Ruokavalio Planner Sportyplanner hyvinvointisovellus

  Kuvallinen ruokapäiväkirja

  Asiakkaasi voi pitää kuvallista ruokapäiväkirjaa kaikista päivän aikana nauttimista aterioista ja välipaloista. Kuvallinen ruokapäiväkirja auttaa tekemään oman syömisen näkyväksi ja avaa ehkä asiakkaan silmät sille, mistä päivän energiansaanti todellisuudessa koostuu. 

  Sinä näet valmentajana asiakkaan ottamat kuvat päiväkohtaisesti. Näet myös ateriarytmin eli Sportyplanner tallentaa kuvien kellonajat ja näyttää ne asiakkaan tallentamien kuvien yhteydessä.  Aterioihin liittyvä kommunikointi on samassa paikassa eli voit kommentoida asiakkaan ottamia päiväkohtaisia kuvia ja antaa suosituksia ravitsemukseen liittyen. 

  Asiakkaan ruokapäiväkirja Sportyplanner hyvinvointisovellus

  Organisaation admin toiminnot

  Jos yrityksessäsi on useita valmentajia, pystyt hallinnoimaan heidän tunnuksiaan Admin-toimintojen avulla. Voit poistaa valmentajan tilin tai siirtää sen toiselle, mikäli organisaatiossasi tapahtuu muutoksia. 

  Valmentajat voivat luoda harjoitusohjelmia ja liikkeitä ja määrittää nämä organisaatiotason ohjelmiksi ja liikkeiksi. Tällä tavalla voit antaa valmentajille tietyn raamin, minkä mukaan he luovat asiakkaille esimerkiksi ensimmäisen kuntosaliohjelman. Tämä tuo valmennustoimintaan systemaattisuutta sekä nopeuttaa ohjelmanrakennusta, kun valmentajat voivat käyttää luotua ohjelmaa pohjana ja muokata sitä vain niiltä osin kuin se on asiakkaan tarpeiden mukaista.

  Samalla tavalla aikaa ja rahaa säästyy sillä, että yksi valmentaja voi luoda liikkeen ja määrittää sen organisaatiotason liikkeeksi. Tällöin liike on heti tallentamisen jälkeen kaikkein organisaation valmentajien käytettävissä.

  Organisaatio ohjelma Sportyplanner hyvinvointisovellus

  Jaa ohjelmia linkkinä

  Expert tason lisenssissä ohjelmat voi jakaa myös linkkinä. Ohjelma aukeaa tällöin selaimeen. Linkkiä voi hyödyntää esimerkiksi yritysvalmennuksissa, jossa tarjotaan helpolla tavalla pääsy treeniohjelmaan. Lisäksi linkkiä voi hyödyntää omissa asiakastiedotteissa tai uusasiakashankinnassa. 

  Jaa linkkinä Sportyplanner hyvinvointisovellus

  QR-koodi toiminnallisuus

  Lisämaksullisella palvelulla ohjelmista, liikkeistä ja luomistasi omista sisällöistä voi tehdä qr-koodeja. Qr-koodilla avattu ohjelma avautuu selaimeen. Qr-koodeja on mahdollista hyödyntää esimerkiksi kuntosaleilla kiinnittämällä liikesuorituksista tehdyt qr-koodit kuntosalilaitteisiin tai tarjoamalla asiakkaille valmiita kuntosaliohjelmia qr-koodien avulla. 

  Tulevaisuuden liiketoimintaa liikunta- ja valmennus alalla

  Sportyplanner tarjoaa monipuolisen ja tehokkaan ratkaisun valmennusliiketoimintasi tehostamiseen parantamalla asiakkaiden sitoutumista, selkeyttämällä toimintoja ja laajentamalla tarjottavien palvelujen ulottuvuutta. Ota teknologia haltuun ja liity modernien liikunta-alan ammattilaisten joukkoon.

  Tutustu Sportyplanneriin

  Testaa Sportyplanneria maksutta. Luo tunnus tästä.

  Varaa Sportyplanner demo-aika

  Ota yhteyttä ja sovitaan ohjelmiston esittelyaika. Näin saat selkeän käsityksen, miten Sportyplanner toimii ja voit hyödyntää sitä tehokkaasti omassa työssäsi.

  Jarmo Pakkala

  jarmo@sportyfly.fi

  Puh. 050 336 5365

  Saatat pitää myös näistä

  Taukojumppaa oppitunneille

  Taukojumppaa oppitunneille

  Tauota oppitunteja tehokkaasti Breeik taukojumppilla Taukojumppa on tehokas tapa piristää oppituntien välillä istumisesta kangistunutta kehoa ja mieltä. Liikunnan...

  lue lisää