LIIKUNNANOPETUS

KANNUSTA NUORIA SÄÄNNÖLLISEEN LIIKKUMISEEN

Jaa liikunnallisia kotitehtäviä. Seuraa, kannusta ja motivoi!

Koko kouluyhteisön palvelu työkyvyn vahvistamiseen.

Tutustu veloituksetta 30 vrk ajan.

REKISTERÖIDY

TUE NUORTEN OMATOIMISTA LIIKKUMISTA JA LIIKUNNAN HARRASTAMISTA

Sportyplannerin avulla tuet monin tavoin nuorten liikkumista. Voit jakaa opiskelijoille liikunnallisia tehtäviä, opastaa oman harjoitusohjelman rakentamisessa ja antaa tukea kehonhuoltoon sekä liikkuvuutta vahvistavaan harjoitteluun. Lisäksi oppilaitoslisenssiin kuuluvien lyhyiden videoitujen 2-6 minuutin taukotreenien avulla kuka tahansa opettaja voi tauottaa opiskelua ja lisätä opiskelijoiden vireystilaa ja jaksamista tunneilla. 

Anna enemmän tukea nuorten omatoimiseen harjoitteluun

Liikunnanopetus on pitkäjänteistä kasvatustyötä. Liikunnan tulokset eivät näy hetkessä. Siksi oppilaiden jatkuva motivointi säännölliseen harjoitteluun on yksi tärkeimmistä tehtävistä.

Sportyplannerin avulla voit opettajana antaa konkreettista tukea nuorten omalla ajalla tapahtuvaan harjoitteluun. Luot palvelussa nopeasti ryhmiä ja linkität ryhmän jäsenille tehtäviä. Oppilaiden liittyminen ryhmään on helppoa ja treenit saa helposti auki omalla puhelimella. Kaikista liikkeistä on videot, jotka madaltavat kynnystä omatoimiseen harjoitteluun.

Kasvata liikunnalliseen elämäntapaan

Liikunnalliset kotitehtävät eivät tarvitse olla pakko! Ne pitää markkinoida oppilaille paljon positiivisemmalla tavalla. Käytä mielluummin viikkotreenejä! Hyvä fyysinen kunto antaa paljon voimavaroja arkeen ja kehittyminen vahvistaa omaa minäkuvaa. Treenien ei tarvitse olla pitkiä, tärkeämpää on se että niitä alkaa tekemään säännöllisesti.

 Voit määrittää treenit Sportyplanner -liikuntakalenteriin eri viikonpäiville.  Oppilaat voivat kuitata treenit suoritetuiksi omalla puhelimellaan ja mukaan voi liittää myös kuvia. 

Halutessasi voit seurata opiskelijoiden liikuntasuorituksia ja huomioida nämä suoritukset esimerkiksi arvioinnin yhteydessä.

Ohjatut taukotreenit koko koulun käyttöön

Sportyplanner for School sisältää kaikille opettajille yhteistilin, jossa on yli 60 valmista, 2-6 minuutin pituista taukotreeniä. Kuka tahansa opettaja voi näiden avulla katkaista istuma- tai paikallaanolojaksoja. Taukotreenit lisäävät verenkiertoa, nostavat aineenvaihduntaa ja tehostavat oppimista, siksi kaikkien opettajien niitä kannattaa hyödyntää!

Kynnys omaan ohjaukseen voi olla iso – Valmiit taukotreenit poistavat tämän ongelman!

Kuntosaliharjoittelun suosio on jatkuvassa kasvussa

Kuntosaliharjoittelu on tällä hetkellä jo toiseksi yleisin liikuntamuoto aikuisilla. Siksi on tärkeää, että liikunnanopettaja voi antaa tähän liikuntamuotoon riittävästi tukea. 

Voit ohjata ryhmälle yhteisen kuntosaliharjoituksen. Jaa tämä ohjelma tunnin jälkeen oppilaille ja kannusta tekemään treeni omalla ajalla. 
Samalla tavalla voit ohjata kehonpainolla tehtävän lihaskuntoharjoituksen tai liikkuvuusharjoituksen ja jakaa sen sitten sähköisesti ryhmän jäsenille. 

Itse suunniteltu ohjelma motivoi liikkumaan

Kun opiskelija voi itse suunnitella oman harjoitusohjelman – sinun tuellasi – antaa tämä vapaus lisää motivaatiota omaan harjoitteluun. Tätä toimintoa kannattaa hyödyntää erityisesti toisen asteen oppilaitoksissa, jossa opetuksen yksi keskeinen tavoite on antaa nuorille tukea koulun jälkeiseen omaehtoiseen liikkumiseen.

Sportyplanner for School -lisenssillä jokainen opiskelija saa oman Sportyplanner-tilin, joka mahdollistaa ohjelman suunnittelun ja sähköisen liikuntapäiväkirjan pitämiseen.

Tue koko oppilaitoksen työ- ja toimintakykyä

Sportyplanner ei ole vain oppilaiden käyttöön. Myös jokainen opettaja ja koulun muu henkilökunta saa halutessaan oman Basic-lisenssin, joka sisältää valmiita harjoitusohjelmia eri tavoitteisiin, kuntosaliharjoittelun lisäksi lihaskuntoharjoitteluun eri välineillä (kahvakuula, vastuskumi, keppi), liikkuvuusharjoitteluun ja kehonhuoltoon.

Ohjelmat voi viedä omaan Sportyplanner-kalenteriin ja pitää sähköistä liikuntapäiväkirjaa. Tällä tavalla voi helposti myös seurata, että harjoittelu pysyy säännöllisenä. 

Sportyplanner for School

jo yli 50 oppilaitoksessa ympäri Suomen

Hyödynnän Sportyplanneria etenkin lukion toisella pakollisella LI2 -kurssilla, jossa opiskelijat suunnittelevat itselleen harjoitusohjelman omien fyysisen toimintakykytestien tulosten pohjalta. Suunniteltavan harjoitusohjelman tavoitteena olisi kehittää sitä fyysisen toimintakyvyn osa-aluetta, jossa opiskelijalla on testitulosten perusteella eniten kehitettävää.

Lisäksi käytämme palvelua koulukohtaisella LI6 ”voimaa kehoon” -kurssilla, jossa opiskelijat suunnittelevat itselleen omia lihaskuntoa kehittäviä ohjelmia ja raportoivat fiiliksiä treeneistä.

Näiden kurssien lisäksi Sportyplanner on kätevä liikunnan korvaavien tehtävien / itsenäisten tehtävien raportoimiseen eli opiskelijat suunnittelevat haluamansa treenin Sportyplanneriin, suorittavat treenin ja lisäävät kommentit, miten treeni on mennyt. 

Ella Riekkinen
Siilinjärven lukio

SPORTYPLANNER

Myynti ja tuki:

Puh: 050 525 6114
sportyplanner.fi

OTA YHTEYTTÄ

1 + 8 =

fiFinnish
Share This