Liikunnanopetus digitaalisessa muodossa – Sportyplannerin opetuskäyttö

Kuntosali Well Gym

Sportyplanner

Luo yksilölliset harjoitusohjelmat, ravinto-ohjelmat, laadukkaat valmennukset ja verkkokurssit.

Jaa liikunnallisia kotitehtäviä ja seuraa suorituksia

Sportyplannerilla liikunnanopettajat voivat helposti jakaa liikunnallisia kotitehtäviä oppilailleen digitaalisessa muodossa ja seurata tehtävien suorituksia. Opettajana voit luoda erilaisia tehtäviä, kuten liikkuvia leikkejä, voima- ja nopeusharjoituksia tai kestävyystreenejä, ja jakaa ne oppilaiden käyttöön Sportyplanner applikaatioon. Oppilaat pääsevät näin suorittamaan liikuntatehtävänsä omatoimisesti kotona tai missä tahansa he haluavat.

Voit hyödyntää Sportyplanneria myös opetuskäytössä niin, että ohjaat oppilaat luomaan omia harjoitusohjelmia Sportyplannerilla ja suorittamaan treenin esimerkiksi koulun kuntosalilla.

Seuraa suoritettuja treenejä, kannusta ja motivoi oppilaita omatoimiseen liikunnan harrastamiseen

Sportyplannerin avulla voit seurata oppilaiden suorittamia treenejä ja antaa heille yksilöllistä palautetta. Voit nähdä, mitä treenejä oppilas on suorittanut ja kuinka hän on suoriutunut niistä. Voit antaa oppilaalle kannustusta ja motivoida häntä jatkamaan omatoimista liikunnan harrastamista.

Sportyplannerin avulla voit myös seurata oppilaiden aktiivisuutta ja päivittäistä liikkumista. Voit nähdä, kuinka paljon aikaa oppilas viettää liikkuen päivittäin ja mitä erilaisia lajeja hän harrastaa. Voit kannustaa oppilasta liikkumaan enemmän ja kokeilemaan erilaisia lajeja.

Move mittaukset ja fyysisen toimintakyvyn edistäminen

Sportyplannerissa on myös monipuolinen valikoima harjoitusohjelmia ja -kokonaisuuksia, jotka on suunniteltu edistämään oppilaiden fyysistä toimintakykyä. Ohjelmat sisältävät erilaisia liikkeitä ja harjoitteita, jotka kehittävät voimaa, nopeutta, liikkuvuutta ja kestävyyttä. Sportyplannerin mediakuvasto tarjoaa yli 4000 liikettä, joiden avulla opettaja voi suunnitella monipuolisia ja tehokkaita harjoituksia. Opettaja voi luoda oppilaille henkilökohtaisia harjoitusohjelmia ja seurata heidän suorituksiaan. Tämä auttaa opettajaa tarkkailemaan oppilaiden edistymistä ja tarjoamaan tarvittaessa lisäohjausta ja motivointia.

Kannusta oppilaita liikkumaan enemmän ja omaksumaan aktiivinen elämäntapa.

Liikkuvuus- ja liikehallintamittaukset, ohjatut treenit ja viikkotreenit

Sportyplannerin opettajalisenssissä on paljon valmista materiaalia liikunnanopetuksen tarpeisiin. Toisella asteella on perusteltua käydä läpi toimintakykyä ja siihen olemme laatineet liikkuvuus- ja liikehallintamittaukset. Mittaukset koostuvat liikkeistä, joiden avulla opiskelija saa paremman käsityksen omasta kehonhallinnasta ja liikkuvuudesta. Etenkin nykypäivänä runsas passiivinen paikallaanolo aiheuttaa turhia jumeja ja jähmeyttä, mikä näkyy siinä, että nuorilla on ongelmia esimerkiksi hartiarenkaan liikkuvuudessa. Mittaus antaa nuorelle konkreettisesti kokemuksen kehon toimintakyvystä ja opettaja voi antaa vinkkejä siihen, miten esimerkiksi liikkuvuutta voi kehittää. Sportyplanner tarjoaa näihin runsaasti valmiita harjoituksia, jotka vaihtelevat kestoltaan 10 minuutista kokonaiseen tuntiin.

Opettajan valmis materiaali sisältää myös ohjattuja treenejä, joita voi teettää esimerkiksi opiskelijoille, jotka eivät pysty osallistumaan normaaliin opetukseen. Edelleen valmiiseen materiaaliin kuuluu viikkotreenit. Näitä kannattaa hyödyntää etenkin perusopetuksessa, jossa liikunnanopettaja kohtaa nuoren koko lukukauden ajan. Viikkotreenien avulla opettaja voi kannustaa nuoria tekemään lyhyitä treenejä omassa arjessaan. Viikkotreenit sisältävät valmiin noin 10-20 minuutin mittaisen treenin, joka tehdään pääasiassa omalla kehonpainolla ja joissakin treeneissä esimerkiksi jumppakuminauhaa tai kahvakuulaa hyödyntäen.

Sportyplanner mahdollistaa digitaalisen liikunnanopetuksen suunnittelun helposti ja vaivattomasti. Voit käyttää Sportyplannerin valmiita harjoitusohjelmia ja liikuntatehtäviä tai luoda omia ohjelmia oppilaillesi. Sportyplannerin avulla voit myös seurata oppilaiden suorittamia treenejä ja antaa heille yksilöllistä palautetta.

Sportyplanner tarjoaa myös muita hyödyllisiä työkaluja liikunnanopettajille, kuten Move mittausten kirjaamisen ja oppilaiden ohjauksen tulosten perusteella. Voit seurata oppilaiden fyysistä kuntoa ja suunnitella heille sopivaa liikuntaohjelmaa. Sportyplannerin avulla voit myös seurata oppilaiden aktiivisuutta ja päivittäistä liikkumista. Näin voit kannustaa oppilaita liikkumaan enemmän ja omaksumaan aktiivisen elämäntavan.

Tutustu liikunnanopetukseen suunnattuun palvelukokonaisuuteen

Lue lisää kuinka voit hyödyntää Sportyplanneria liikunnanopetuksessa, klikkaa tästä
Kokeile liikunnanopetukseen suunnattua Sportyplanner ohjelmistoa, klikkaa tästä

Saatat pitää myös näistä

Taukojumppaa oppitunneille

Taukojumppaa oppitunneille

Tauota oppitunteja tehokkaasti Breeik taukojumppilla Taukojumppa on tehokas tapa piristää oppituntien välillä istumisesta kangistunutta kehoa ja mieltä. Liikunnan...

lue lisää