Laadukas Sportyplanner liikekuvasto liikuntaan ja kuntoutukseen

Kuntosali Well Gym

Sportyplanner

Luo yksilölliset harjoitusohjelmat, ravinto-ohjelmat, laadukkaat valmennukset ja verkkokurssit.

Liikekuvasto koostuu noin 4000 kuntoliikunta ja kuntouttavista liikkeistä

Monipuolinen kunto- ja kuntouttavien liikkeiden liikekuvasto on valmentajalle arvokas työkalu. Liikekuvasto on liikunnan korkeakoulutettujen ammattilaisten ja kuntoutuksen asiantuntijoiden suunnittelema. Kaikki tieto pohjautuu tutkittuun tietoon. Liikekuvasto toimiikin myös erinomaisena kouluttavana tietopankkina liikunnan ammattilaisille ja liikunta- ja kuntoutusalaa opiskeleville. Valmiin videoidun kuvaston avulla harjoitusohjelmien ja valmennusten suunnittelu on nopeaa ja ketterää.

Etsi liikkeitä kunto-ominaisuuksia kehittävään ja kuntouttavaan harjoitteluun

Kuntoliikkeiden liikekuvasto on liikunnan korkeakoulutettujen ammattilaisten suunnittelema. Kaikki tieto pohjautuu tutkittuun tietoon. Liikekuvasto toimiikin myös erinomaisena kouluttavana tietopankkina liikunnan ammattilaisille ja liikunta-alaa opiskeleville.

Kunto-ominaisuuksia vahvistavat liikkeet

Etsitkö laadukkaita liikkeitä, joiden avulla voit ohjata asiakastasi kehittämään hänen fyysisiä kunto-ominaisuuksia? Sportyplannerissa on todella kattava valikoima liikkeitä voiman, nopeuden, liikkuvuuden ja kestävyyden kehittämiseen. Laajan kuvaston avulla löydät myös uusia liikkeitä monipuolistamaan omaa ohjaustoimintaasi ja pystyt tarjoamaan asiakkaillesi entistä parempaa palvelua.

Voit rajata liikkeitä monipuolisten valitsimien avulla, mikä tekee etsimäsi liikkeen löytämisestä helppoa. Valitse liikekuvastot -valitsemen alta Sportyplanner, ominaisuudet valitsimen alta voima, nopeus, liikkuvuus tai kestävyys, lihasryhmän alta haluamasi lihas ja tarkenna hakua vielä asennon, vaikeustason, välineen tai välinevalmistajan mukaan.

Sportyplanner liikkeet liikekuvasto

Kuntouttavat liikkeet

Sportyplannerissa on huomioitu monipuolisesti myös kuntouttava harjoittelu. Ne on jaoteltu voiman, hallinnan, liikkuvuuden ja neurodynamiikan mukaisesti. Liikkeiden rajaaamista helpottaa myös se, että liikkeet on mahdollista valita alueen mukaan (kaularanka, rintaranka, lanneranka, lantio, lonkka jne.). Edelleen halutun liikkeen löytämistä helpottaa se, että Sportyplannerissa liike on määritelty myös asennon mukaan. Monipuoliset rajaustoiminnot tekevät liikkeen löytämisestä nopeaa.

Sportyplanner Fysioplanner liikkeet

Lisäksi voit merkitä sydän symbolilla liikkeen suosikkiliikkeeksi, jolloin voit hakea sen jatkossa nopeasti suoraan Liikekuvastot valitsimen alta:

Sportyplanner liikekuvasto suosikkiliikkeet

Suoritusohje tekstit

Voit muokata täysin vapaasti Sportyplanner liikekuvaston liikkeiden suoritusohjeita. Voit tallentaa tekemäsi muutokset oletusteksteiksi, jolloin muokkaamasi tekstiohje näkyy aina, kun valitset kyseisen liikkeen ohjelmaan. Vaihtoehtoisesti voit tallentaa tekstimuutoksen vain kyseiseen ohjelmaan eli voit kirjata tarkemmat ohjeet koskemaan juuri tietyn asiakkaan harjoittelua.

Sportyplanner liikekuvasto muokkaa liikeohjetta

Liikekortti

Kaikista liikkeistä on liikekortti, jossa liike havainnollistetaan liikevideon, liikekuvien (liikkeen alku- ja loppuasento ja mahdollinen kuva liikkeen välivaiheesta), anatomiakuvan ja tekstiohjeiden avulla. Anatomiakuvassa pääsuorittajat on korostettu punaisella värillä, avustavat ja/tai tukilihakset oranssilla värillä. Nämä lihakset on myös kuvattu tarkemmin tekstiohjeessa, jossa työskentelevät, avustavat ja stabiloivat lihakset on kuvattu sekä suomen että latinan kielellä.
Liikekortin yksityiskohtainen informaatio auttaa myös kunto- ja kuntoutusalan opiskelijaa päivittämään omaa osaamistaan.

Sportyplanner liikekuvasto Liikekortti 1

Sportyplanner liikekuvasto Liikekortti 2

Erikseen ostettavat liikekuvastot: Fasciamethod ja Bodybow


Sportyplannerissa on tällä hetkellä kaksi erillistä kuvastoa, jotka voi ostaa yksinään tai osaksi Sportyplannerin kunto- ja kuntouttavaa kuvastoa.

Fasciamethod

Fasciamethod on ProFTraining Finland Oy:n laatima kuvasto, joka koostuu
FasciaMethod on suomalaisten fysioterapeuttien, Anne Purasen ja Viivi
Kettukankaan kehittämä kehonhuoltomenetelmä ryhmäliikuntaan ja lisätyökalu
yksilövalmennukseen.
FasciaMethod – konseptissa yhdistyvät myofaskiaalinen liikkuvuusharjoittelu,
dynaaminen täsmävenyttely kireille lihaksille, liikehallintaharjoittelu ja faskiakäsittely
pallolla. Näkökulma on myofaskiaalinen ja kuntouttava sisältäen harjoitteita
yleisimpiin tuki- ja liikuntaelinoireisiin.
FasciaMethod soveltuu kaikille, jotka haluavat parantaa suorituskykyään
tehokkaasti ja edistää hyvinvointiaan.
Sportyplanner-harjoitepankissa on hieman yli 200 konseptiin kuuluvaa liikettä:

    • kokonaisvaltaiset myofaskiaaliset liikkuvuusharjoitteet

    • dynaamiset täsmävenytykset

    • liikehallintaharjoitteet

    • faskiahierontaharjoitteet pallolla

Sportyplanner liikekuvasto Fascia Method liikekuvasto

Voit rakentaa liikekuvaston avulla kokonaisvaltaisen FasciaMethod-kehonhuoltotunnin, hyödyntää harjoitteita muilla ohjaamillasi tunneilla tai rakentaa asiakkaalle henkilökohtaisen harjoitusohjelman kehonhuoltoon ja liikehallintaan faskioiden näkökulmasta.

Sportyplanner liikekuvasto Fascia Method liikekortti

Linkki ohjelmapakettiin, josta voi tehdä oston:

Bodybow


Bodybow- harjoitukset ja BB-kaari ovat suomalaisen fysioterapian ja liikunta-alan ammattilaisten pitkäjänteisellä yhteistyöllä kehitetty harjoittelu- ja kuntoutusmuoto. Harjoitukset on kehitetty niin tavallisia ihmisiä kuin huippu-urheilijaa varten.

Kuntoilijoille ja urheilijoille BodyBow tarjoaa voimaharjoitteluun ja vartalon hallintaharjoitteluun motivoivia ja nopeasti tuloksia tuovia harjoitteita.

Ainutlaatuisten toiminnallisten harjoitteiden kautta saadaan koko kehoon jäntevyyttä ja joustoa. Faskiaketjujen (lihaskalvojen) tarkkaan ja ohjaavaan harjoitteluun BB-kaari tuo erinomaisen ohjauksen. Kaaren avulla voidaan lihaskalvo esivenyttää, jolloin harjoitus tehostuu ja tarkentuu. Selän jäykkyydestä kärsiville kaari tuo helpon ja nopean avun. Jo muutamalla liikkeellä jähmeät selän nivelet vapautuvat, liike normalisoituu ja lihakset saadaan toimimaan. Kun liikkeitä tehdään säännöllisesti, ryhtikin oikenee ja koko keho saa sulavaa liikettä, virtaa ja voimaa.

Sportyplanner liikekuvasto  Bodybow liikekortti

Koulutetun BB-valmentajan ohjauksessa kaari yhdistettynä puolapuihin ja siirrettävään riipuntatankoon (BodyCorner) toimii tehokkaana täsmähoitovälineenä. BodyCorner soveltuu parhaiten vartalolihasten vahvistamiseen sekä normaalin selän nivelliikkuvuuden ylläpitämiseen ja tasapainon parantamiseen. Myös välilevyoireisille BodyCorner-harjoittelu vähentää kipua ja antaa mahdollisuuden tehdä harjoitteet kevennettyinä.

Sportyplanner-harjoitepankissa on yli 100 konseptiin kuuluvaa harjoitetta:

– kokonaisvaltaiset kehon hallintaharjoitteet

– toiminnalliset liikkuvuusharjoitteet

– liikehallintaharjoitteet

– voimaharjoitteluliikkeet kehonpainolla

– kuntoutusohjelmia asiakkaan tarpeen mukaan ( esim. Liikkuva selkä)

Sportyplanner liikekuvasto Bodybow liikekuvasto

Voit rakentaa harjoitepankin avulla kokonaisvaltaisen BodyBow harjoitustunnin, tai rakentaa asiakkaalle henkilökohtaisen harjoitusohjelman voimaharjoitteluun, kehonhuoltoon ja liikehallintaan toiminnallisen harjoittelun näkökulmasta.

Lisätietoa Bodyflow kaaresta ja riipputangosta:

Saatat pitää myös näistä

Taukojumppaa oppitunneille

Taukojumppaa oppitunneille

Tauota oppitunteja tehokkaasti Breeik taukojumppilla Taukojumppa on tehokas tapa piristää oppituntien välillä istumisesta kangistunutta kehoa ja mieltä. Liikunnan...

lue lisää