LIHASKUNTOHARJOITTELU

Kuntosaliharjoittelu on lihaskuntoharjoittelua, jonka tavoitteena on kehon muokkaus, suorituskyvyn parantaminen tai yleisesti terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen.

Lihaskuntoharjoittelulla voidaan kehittää lihaskuntoa, voimaa tai lihasmassaa, mutta myös parantaa ryhtiä, lihastasapainoa ja kehonhallintaa. Siitä on myös apua painonhallinnassa, kehon kiinteytyksessä, verenpaineongelmien ja diabeteksen hoidossa sekä vammojen kuntouttamisessa.

Lihaskuntoharjoittelu on oiva tapa purkaa stressiä ja sen avulla voidaan vahvistaa myös itseluottamusta ja minäkuvaa parantuneen fyysisen kunnon kautta.

Lihaskuntoharjoittelu on kasvattanut suosiotaan nuorten, aikuisten ja erityisesti ikääntyvässä väestössä. Sen avulla on todettu parantavan ikääntyvien liikuntaelimistön toimintakykyä.

TERVEELLINEN ELÄMÄNLAATUA PARANTAVA LIHASKUNTOHARJOITTELU

Lihaskuntoharjoittelu vaikuttaa terveyteen monin eri tavoin. Se kasvattaa lihaksia ja voimaa. Tämän on todettu parantavan elämänlaatua.

Lihaskuntoharjoittelu lisää luumassaa, ja se on tehokas tapa ehkäistä osteoporoosia. Suoja osteoporoosia vastaan on sitä parempi, mitä aikaisemmin harjoittelu on aloitettu.

Kehossa rasvattoman lihaskudoksen määrä lisääntyy ja aineenvaihdunta kiihtyy. Glukoositaso paranee, koska harjoittelu vähentää rasvaa erityisesti vyötärön seudulta. Tällöin 2 tyypin diabeteksen riski pienenee.

Polven ja lantion nivelten lihasvoima lisääntyy, jolloin tasapaino kehittyy ja kaatumisen riski vähenee. Harjoittelun ansiosta yleiskunto nousee ja arkiaskareet tuntuvat kevyemmiltä.

TURVALLINEN JA TAVOITTEELLINEN HARJOITTELU

Lihaskuntoharjoittelu kannattaa suunnitella turvalliseksi ja tehokkaaksi. Kehon kaikkia suurimpia lihasryhmiä tulee harjoittaa tasapuolisesti ja symmetrisesti. Liikkeitä ja koko ohjelmaa vaihdellaan tarpeeksi usein: keho välttyy rasitusvammoilta ja lihasepätasapainolta.

Harjoittelun tehoa lisätään asteittain lisäämällä painoja, muuntelemalla sarjojen ja toistojen määrää sekä vaihtelemalla palautusaikoja.

Aloitettaessa lihaskuntoharjoittelua liikkeet kannattaa tehdä rauhallisesti keskittyen puhtaaseen suoritustekniikkaan.

Mikäli tavoitteet suuntautuvat jatkossa enemmän tehoa tai voimaa mittaaviin suorituksiin, täytyy harjoittelua muuttaa räjähtävämpään suuntaan.

sportyplanner_seniori_nainen_jumppapallo

Kuntoutuminen tapahtuu kotona

Kun haluat sitouttaa asiakkaasi kuntouttavaan harjoitteluun, suoritettujen harjoitteiden seuranta on yksi oleellinen osa työtäsi.  Näet omasta asiakasnäkymästäsi yhdellä silmäyksellä suoritetut harjoitteet. Erillistä aikaa tähän ei tarvita, voit tehdä tämän asiakastapaamisen alussa.
sportyplanner fysioterapia kuntoutus

Luo pitkäaikaisia asiakassuhteita

Luo pitkäaikaisia asiakassuhteita tarjoamalla asiakkaalle kuntoutuspalveluiden lisäksi työ- ja toimintakykyä vahvistavaa valmennusta, jossa yhdistyy henkiökohtainen ohjaus sekä digitaaliset harjoitusohjelmat.

sportyplanner_fysioterapia_kasipainot_nainen_pyoratuoli

Luo ohjelmia kuvaamalla asiakasta

Voit luoda harjoitusohjelman kuvaamalla asiakastasi. Asiakkaasi muistaa helpommin antamasi ohjeistuksen katsoessaan itseään tekemässä liikettä.

Liikkeiden kuvaaminen ja tallentaminen Planneriin on vaivatonta omalla puhelimella.